"All music is folk music. I ain't never heard no horse sing a song" Louis Armstrong

zaterdag 2 maart 2013

Martin Simpson, Vagrant Stanzas.


Meestergitarist en zanger Martin Simpson kondigde onlangs de komst van zijn nieuwe album Vagrant Stanzas aan. Simpson kreeg enige bekendheid tegen het eind van de jaren zeventig door zijn optredens met folk-bands als Steeleye Span en de Albion Band, maar vooral door zijn samenwerking met June Tabor, die toen zelf aan het begin van een imposante carrière stond. Mede door zijn verhuizing naar de Verenigde Staten in de jaren tachtig verbreedt hij zijn muzikale gezichtsveld. Tegelijk met die muzikale verbreding ontwikkelt hij zijn capaciteiten als liedjesschrijver steeds verder en dat leidt in het nieuwe millennium tot een reeks bijzonder fraaie albums, culminerend in Prodigal Son in 2007.

In 2011 levert hij het samenwerkingsproject Purpose + Grace (zie elders ook op deze pagina's) af waarop illustere artiesten als de al eerder genoemde June Tabor maar ook Fay Hield, Jon Boden, Andy Cutting, Dick Gaughan en Richard Thompson acte de presence geven.

De inmiddels 60 jarige Simpson presenteert zijn nieuwe album Vagrant Stanzas tijdens het komende Cambridge Folk Festival in juli.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten