"All music is folk music. I ain't never heard no horse sing a song" Louis Armstrong

dinsdag 25 februari 2014

Maz O'Connor, This Willowed Light

Laat ik onderstaand bericht, nu met video, van enkele weken geleden nog eens plaatsen.

Met Upon a Stranger Shore leverde de jeugdige Maz O’Connor in 2012 een opvallend sterk debuut af. “Ik zie uit naar het verdere vervolg van haar loopbaan” schreef ik toentertijd. Komend voorjaar lijkt een einde te komen aan het wachten op haar tweede album This Willowed Light geproduceerd door Jim Moray.
 

 
Maz O’Connor groeide op in een muzikaal gezin in graafschap Cumbria Engeland. Haar muzikale voorkeur ging uit naar liedjesschrijvers als Nick Drake, Joni Mitchell en Bob Dylan.
In 2009 was zij finaliste in de BBC Young Folk Award en debuteerde zij in 2011 met haar e.p. On Leaves or on Sand waarop o.a. een cover van het door Drake geschreven From The Morning. Op het debuutalbum Upon a Stranger Shore presenteerde O’Connor een mooie mix van gekende traditionals en zelfgeschreven songs.
 
 


Maz O’Connor beschouwt zichzelf meer als zangeres dan als instrumentalist. In het recente verleden volgde zij een workshop geleidt door de illustere Chris Wood. Zijn advies: “laat je stem minder soeperig klinken”. Met het klimmen van de jaren zal zich wellicht nog wat meer patina op haar stembanden vestigen. Haar heldere, pure en ook delicate stem spreekt meteen aan waarbij het soms lichtvoetige en springerige werk associaties oproept met de jonge Natalie Merchant maar ook met het werk van bijvoorbeeld Bella Hardy.
 
 
Hans Jansen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten