"All music is folk music. I ain't never heard no horse sing a song" Louis Armstrong

vrijdag 4 april 2014

Clip van de week

Deze week aandacht voor de Amerikaanse band Elephant Revival. Het vorig jaar verschenen album These Changing Skies eindige hoog in mijn jaarlijst. Het album werd opgenomen in de rustiek gelegen Bear Creek Studios. Deze tot studio omgebouwde schuur bleek over een prima akoestiek te beschikken.


Het album verhaalt over het dagelijkse leven binnen onze constant veranderende wereld en hoe dit een beroep doet op ons aanpassingsvermogen. De songs op These Changing Skies zijn fraai afgerond en variĆ«ren van een tikkeltje bedeesd naar vrolijk en uitgelaten. In vergelijking met voorganger It’s Alive heeft men vooral van de vocalen nog meer werk gemaakt en is ook de ritmesectie verder aangescherpt. Dat de stem van Paine het nodige vermag wordt meteen in het geweldige Remembering A Beginning duidelijk. Het duurde even voordat ik de gaten had dat er in de opening geen sprake is van een blaasinstrument. Deze geluiden mogen toch echt geheel aan de prachtige stem van Bonnie Paine toegeschreven worden.

1 opmerking:

  1. Belandde in mijn jaarlijst op nr. 6. Een prestatie aangezien het een muzikaal topjaar was. Samen met The Greencards de mooiste ontdekking van het jaar.

    BeantwoordenVerwijderen