"All music is folk music. I ain't never heard no horse sing a song" Louis Armstrong

woensdag 17 december 2014

Salt House

De Schotse formatie Salt House wist mij ruim een jaar geleden te verrassen met het debuutalbum Lay Your Dark Low. Het kwartet bestaat uit Siobhan Miller (zang en harmonium), Ewan MacPherson (gitaar, zang, banjo en mondharp), Lauren MacColl (viola, viool en zang) en Euan Burton (staande bas, Rhodes piano en zang).


Op Lay Your Dark Low presenteert Salt House zich als collectief waarbij Ewan MacPherson de helft van het materiaal schreef. De gehele band arrangeerde en produceerde het album in nauwe samenwerking met co-producer Mattie Foulds. Naast eigen geschreven werk brengt men tevens een drietal traditionals naadloos in elkaar overvloeiend. Voorvrouw Siobhan Miller concentreert zich hoofdzakelijk op de vocalen. Haar stem klinkt aards maar ook weet ze met haar zuivere stem de luisteraar naar grotere hoogtes mee te voeren. Van Siobhan verscheen dit jaar het sublieme debuut Flight Of Time.


Onderstaande video combineert She Walks In Beauty met Setting Sun. Beide stukken zijn afkomstig van Lay Your Dark Low. Het stuk is gebaseerd op een gedicht van Lord Byron samengevoegd met teksten van avonturier James Alpin McPherson.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten